Je bekijkt nu UBO inschrijving bij de Kamer van Koophandel

UBO inschrijving bij de Kamer van Koophandel

UBO’s (Ultimate Beneficial Owners) zijn de mensen die de uiteindelijke eigenaar zijn van of zeggenschap hebben over een organisatie. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met meer dan 25% van de aandelen in een BV. Of mensen die meer dan 25% direct of indirect eigendomsbelang hebben in een vof of maatschap. Een organisatie kan 1 of meer UBO’s hebben.

Het UBO-register maakt de UBO’s inzichtelijk, en draagt zo bij aan het voorkomen van het gebruik van het financiĆ«le stelsel voor fraude, terrorismefinanciering of het witwassen van geld.
Alle EU-landen hebben een eigen UBO-register omdat dit verplicht is vanuit Europese regelgeving: de vierde anti-witwasrichtlijn (Richtlijn EU) 2015/849). In Nederland is het UBO-register wettelijk geregeld in het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018, de Handelsregisterwet 2007 en het Handelsregisterbesluit 2008. Het UBO-register is onderdeel van het Handelsregister.

De Kamer van Koophandel is onlangs begonnen met het toezenden van brieven naar de diverse bedrijven/personen. Houdt u er rekening mee dat deze registratie verplicht is. U moet binnen 6 weken na ontvangst van de brief uw gegevens op orde hebben.

Bron: Fri, 05 Feb 2021 15:30:20 +0100